Младежки обмен The City of Cultures в Испания

​Младежки обмен по програма Еразъм+ 

Къде: PUENTE GENIL (CÓRDOBA) , SPAIN

Кога: 18 - 26  JUNE - 2024

Брой участници:  5 младежи на възраст 18-30 год. + 1 групов лидер (18+)

Тема на проекта: 
Проектът е вдъхновен от богатата история на Кордоба и град Пуенте Хенил. Този район често е наричан "Град на трите култури" поради историческата си взаимодействиет между християнска, еврейска и мюсюлманска култура.
Чрез проекта младите хора ще изследват културното наследство на Кордоба и Пуенте Хенил и ще ги запознае с различни художествени средства, основополагащи за взаимодействието между многообразието и идентичността в европейския контекст. Освен това проектът ще запознае участниците с творчеството на Хулио Ромеро де Торес, художник, чието творчество отразява дълбоко културното наследство на богатството и разнообразието на този регион.

Дейности: 
  • ТЕАТЪР, МУЗИКА, ПРЕДСТАВЛЕНИЕ - Ще се учите на на творчество методологии и дейности, които можете да използвате, за да изразите себе си и и да ги прилагате в различни контексти и ситуации.
  • ИЗКУСТВОТО КАТО ИНСТРУМЕНТ ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА Темата за наследството и съвместното съществуване ще бъде свързана със сценичните изкуства.
  • РАЗПРОСТРАНЕНИЕ СЪБИТИЕ В PUENTE GENIL Една от целите на обмена е да създадете свои собствени представления в малки групи представящи темите на проекта. Те ще бъдат изпълнени на събитието за разпространение в Пуенте Хенил.
  • СТЕРЕОТИПИ Ще работим върху деконструирането на усвоените стереотипи на различията потенциално присъстващи в нашето собствено мислене, за да създадем един по-различен наратив.

​Локация: Обменът ще се проведе в в споделени стаи за 4 до 8 души,  в младежкия хостел Puente Genil - ВИЖ ТУК
Бюджет за пътуващи от България: 360 евро 


Важно за всички желаещи да участват: 

1. По програма Еразъм+ се покриват 100% от разходите за настаняване и храна, а транспортните разходи се възстановяват след края на проекта, при изпращане на оригинални транспортни документи.  

2. След одобрение, участниците заплащат такса към сдружение "Включи се и ти" в размер на 25 евро, преди заминаване. Таксата се използва за административните дейности на сдружението по подготовка, реализиране и последващи дейности по проекта, както и за изпълнение на всички задължения на изпращаща организация, според изискванията на ръководството на програма "Еразъм+". Предвидената сума ще бъде използвана и за да покрие разходите за пощенски такси, такси за банкови трансфери, разпространение на резултатите и други административни разходи свързани с организирането на пътуването и др. 

Екипът ни ще се свърже с одобрените кандидати. 

  • Повече информация за проекта и дейностите можете да прочетете в информационният пакет: